Projekt med klippekort som afregningsmodel

Vi du gerne oprette et projekt, hvor opgaverne skal afregnes på klippekort? Det kan du godt!

Når du opretter et projekt er ikke muligt at vælge klippekort som faktureringsmodel (endnu!), men det kan stadig lade sig gøre, hvis du bare kan leve med at opgaven ‘forsvinder’ fra projektet, når den er færdig og registreres på klippekortet.

I denne video viser jeg, hvordan du kan bruge alle projektets funktioner ift. planlægning og styring af opgaver sammen med klippekort som afregningsmodel.

Ulempen ved at bruge dette “hack” til at afregne et projekt som klippekort er, at du selv skal huske, at opgaverne skal afregnes på klipppekort og at afsluttede/registrerede opgaver ikke kan ses i listen af projektopgaver, når først de er registreret på klippekortet.

Når vi kommer med opdateringen hvor klippekort bliver en reel faktureringsmodel for projekter, så vil disse to ting blive løst, således når man markerer en opgave som afsluttet, så sender vi dig automatisk videre til klip registrering og at allerede afsluttede opgaver stadig kan ses på projektet selvom de er registreret som klip.

Sådan gør du:

1. Opret et nyt projekt som du kalder hvad du vil.
  2. Skriv evt. i projektbeskrivelsen at opgaver i projektet skal afregnes som klippekort (så du og dit team husker det).
  3. Opret de sektioner i projektet, som passer til din måde at styre dine opgaver og projekter på.
  4. Opret opgaver der skal laves i de relevante sektioner.
  5. Når en opgave er færdig og klar til at blive registreret som klip på klippekortet, så skal du IKKE markere opgaven som afsluttet.
  6. I stedet åbner du detaljevinduet for opgaven. Her fjerner du opgaven fra projektet (klik på X ud for projektnavnet i højre side) og vælger i stedet ‘Klippekort’ som opgave type.
  7. Klik så på ‘Overfør til klippekort’ knappen nederst til højre i opgavevinduet.
  8. Nu skifter højresiden af opgavevinduet, så du kan vælge klippekort, antal klip etc. Afslut registrering af opgaven som klip på klippekortet.
  9. Nu er opgaven registreret som klip, men er til gengæld så samtidig fjernet fra projektet.