Send e-mail notifikationer fra dit eget domæne

OBS! Eget e-mail afsender domæne er ikke tilgængeligt for prøvekonto brugere, så for at sende automails fra dit eget domæne, skal du have et betalt Effihub abonnement. Du kan kun bruge “egne” domæner som afsender. Standard e-mail domæner som gmail.com, yahoo.com, hotmail.com etc. kan ikke bruges.

Hvad er det, og hvorfor er det nødvendigt?

Ved at tilføje dit eget e-mail afsender domæne, kan du forbedre leveringssikkerheden af de e-mails, som Effihub sender til dine kunder på vegne af dig.

Det har intet at gøre med dine normale e-mails. Tilføjelse at dit domæne i Effihub (eller mangel på samme) påvirker ikke, om du kan modtage eller sende mails i dit almindelige e-mail system (Office, Google mails, webmail, etc.).

Som standard bliver alle automails, som sendes fra din Effihub konto til dine kunder (velkomstmail og de notifikationer du har aktiveret), sendt fra e-mailadressen mail@effihub.com. Dit firmanavn står som afsender og din firma e-mail som “svar til” e-mail. Dvs. afsender ser f.eks sådan ud:

Firmanavn <mail@effihub.com>

I Effihub giver vi mulighed for, at du tilføjer dit eget domæne. Det gør, at vi kan sende dine Effihub automails med din egen e-mail som afsender. Så det ser sådan ud:

Firmanavn <kontakt@firmanavn.dk>

Det har to fordele for dig:

1. Det virker for mere professionelt overfor dine kunder, at din egen e-mail er angivet som afsender.
  2. Det er med til at forbedre leveringen af dine automails fra Effihub.

I dag er mange e-mailsystemers spamfilter (med god grund) meget agressive, så vi oplever nogle gange, at vores automails bliver fanget i spammapper hos slutkunderne.

Hvis disse mails sendes fra dit eget domæne/e-mail, så mindsker du risikoen for, at mails ryger i spammappen. Ved at tilføje dit e-mail domæne i Effihub, så giver du os “ret” til at sende mails med dit domæne som afsender, og de e-mailsystemer som modtager mailen vil se, at alt ser korrekt ud.

Sådan tilføjer du dit e-mail domæne i Effihub

Start med at gå til ‘KundeHUB > Branding’ i din Effihub konto. Her indtaster du dit domæne (f.eks firmanavn.dk), hvorefter vi genererer dine grundindstillinger.

Derefter vælger du på næste side det navn og e-mail, der skal bruges som afsender (det er vigtigt, at du indtaster en e-mail adresse, som eksisterer).

For at vi kan få lov til at sende e-mails på vegne af dig, så kræver det, at du opretter to CNAME records i dit domænes DNS-indstillinger. Det er desværre en smule teknisk, og der er ingen vej udenom det.

Fordi domænehosting og DNS-styring ser forskelligt ud, alt efter hvor du har dit domæne hostet, så kan vi ikke lave guides for den del.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skifter dine DNS-recorder, så anbefaler vi, at du får hjælp fra din webudvikler eller hostingfirma. De fleste domænehosting firmaer har også en hjælpeguide til, hvordan du skifter DNS-indstillinger.

Når du har oprettet alle DNS recorder, skal du tilbage i Effihub og verificere dem. Det gør du undr ‘KundeHUB > Branding’. Systemet tjekker derefter, at alt er korrekt opsat, så dine Effihub automails/notifikationer bliver leveret uden problemer.

Tip: Vent et par minutter efter du har skiftet DNS, inden du prøver at verificere dem i Effihub.